Περίληψη
Η Χερσόνησος του Ακάμα! Μια μοναδική περιοχή, τόσο από πλευράς γεωλογίας και ανάγλυφου όσο και από πλευράς βιοποικιλότητας. Το αγαπημένο μέρος της θεάς Αφροδίτης με όμορφες τοποθεσίες και ακρογιαλιές και με πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση. Ας την απολαύσουμε….
Το ντοκιμαντέρ για την Χερσόνησο του Ακάμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Διαχείριση της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 – Χερσόνησος Ακάμα”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διάρκεια: 50 λεπτά
Χώρα: Κύπρος

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σταύρος Παπαγεωργίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έκτωρ Παπαγεωργίου
Κείμενα: Μαρία Τσαγγάρη
Κινηματογράφηση άγριας φύσης: Μιχάλης Παπαχαραλάμπους

Bιογραφικό Σκηνοθέτη

O Σταύρος Παπαγεωργίου είναι ένας καταξιωμένος Κύπριος παραγωγός/σκηνοθέτης/διανομέας κινηματογραφικών ταινιών. Η σταδιοδρομία του ξεκινά το 1986, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο του Bridgeport, της πολιτείας Connecticut, των Ηνωμένων Πολιτειών με το πτυχίο BFA στη σκηνοθεσία κινηματογράφου (διάκριση Cum Laude). Επιστρέφοντας στην Κύπρο, ο Σταύρος εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο τομέα της τηλεοπτικής παραγωγής ως σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής ντοκιμαντέρ. Το 1990 προσλήφθηκε στον πρώτο κυπριακό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό: Ο ΛΟΓΟΣ όπου εργάστηκε ως παραγωγός/σκηνοθέτης επικαιρικών εκπομπών μέχρι το 1994. Τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, δημιουργεί την δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών, την ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΙΛΜΣ.  Το 2013 ο Σταύρος  δημουργεί το Τμήμα Διανομής της ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ με στόχο την προώθηση και διανομή ποιοτικών ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικών ταινιών στις διεθνείς αγορές του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των ψηφιακών πλατφόρμων.  Πρόσφατα ο ίδιος δημιούργησε  τον ΑΕΙ  AUDIOVISUAL FORUM,  ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με σκοπό την διοργάνωση του Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις που στοχεύουν στην διάχυση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μέσα από τον οπτικοακουστικό τομέα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2020 – ΑΚΑΜΑΣ:ΓΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ, ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ , ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (σκηνοθέτης)
2020 – ΤΡΟΟΔΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΜΑΣ (σκηνοθέτης)
2020 – Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΚΕΔΡΟΣ (σκηνοθέτης)
2019 – ΚΙΝΥΡΑΣ, ΙΕΡΕΥΣ ΚΤΙΛΟΣ  ΑΦΡΟΔΙΤΑΣ (σκηνοθέτης /παραγωγός)
2017 – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΕ (παραγωγός)
2015 – Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (σκηνοθέτης /παραγωγός)
2010  – Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧΗ
2010 – ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ (σκηνοθέτης /παραγωγός)

10 Σεπτεμβρίου @ 20:35
20:35 — 21:30 (55′)

Κ.Π.Ε.Ε. ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ, Υπαίθριος Χώρος Προβολών

Κύπρος

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΕΔΩ