ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ/10’

Στην παρουσία των συντελεστών του Ντοκιμαντέρ

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Θησέας έφυγε από την Κρήτη με την Αριάδνη, την οποία άφησε στην Κύπρο λόγω θαλασσοταραχής για να την προστατεύσει επειδή ήταν έγκυος. Αυτή όμως πέθανε και τάφηκε στην Αμαθούντα. Οι αρχαιολόγοι συνδέουν τον μοναδικό τάφο που εντοπίστηκε στην ακρόπολη της Αμαθούντας με την Αριάδνη, καθώς φαίνεται ότι κάποιο σημαντικό πρόσωπο τάφηκε εκεί.

Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η τοποθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος και αναφέρεται τόσο με αφήγηση όσο και με συνέντευξη του αρχαιολόγου κ. Γιάννη Βιολάρη η ιστορία και η σύνδεση του χώρου με την Αριάδνη. Στο βίντεο επίσης αναδεικνύεται σκηνοθετικά η παρουσία της Αριάδνης και ο θάνατος της που τη συνδέει με την Αφροδίτη, τον θάνατο και την αναγέννηση της φύσης.

Σκηνοθέτης: Γιώργος Τηλεμάχου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα Kuepper, Άντρεα Kuepper, Σεναριογράφος: Μαρία Χρίστου, Ερευνήτρια: Μαρία Χρίστου, Εικονοληψία/Ηχοληψία: Στέφανος Στυλιανού, Σαββίνα Kuepper, Άντρεα Kuepper, Μοντάζ: Στέφανος Στυλιανού, Φωτογράφος παραγωγής: Κωνσταντίνα Σαββίδη, Αφηγητής: Στέφανος Στυλιανού, Έλενα Ιωαννίδου, Ηθοποιός: Εράσμω Ζένιου

Συντονιστές καθηγητές
Χρυσάνθη Νεοκλέους – Βοηθός Διευθύντρια

Σταμάτης Χριστόδουλος , Αθηνά Θουκυδίδου, Αμβρόσιος Χατζηευθυμίου, Ηλέκτρα Χριστοφή-Bird, Αγγελίνα Νικολαΐδου

15 Σεπτεμβρίου @ 11:00
11:00 — 11:20 (20′)

Πολιτιστικό Κέντρο παλιάς Αγλαντζιάς (Πλατεία Κ. Καραολή)

Κύπρος