Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ MUSTAFA ONGUN ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “BEING IN THE PRESENCE”
Θα μπορούσα να εκφράσω τον εαυτό μου με έναν εντελώς νέο τρόπο?
Πριν περίπου τρία χρόνια, η απογοήτευση μου από την ακαδημαϊκή στην συλλογική ζωή, με έκανε να ρωτήσω αυτή την ερώτηση. Η απάντηση ήταν να αγοράσω μια κάμερα και να περπατήσω στους δρόμους. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να είμαι εντελώς παρών στο «τώρα», με έναν τρόπο που δεν έχω ξανά νιώσει. Συνειδητοποίησα, ότι με μια κάμερα μπορώ να αποστασιοποιηθώ από το παρελθόν και το μέλλον με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορώ να παρατηρώ την αγνότητα της παρούσας στιγμής ακριβώς όπως είναι. Αυτή η νέα εμπειρία, με έκανε να καταλάβω ότι ξεκίνησα με την λάθος ερώτηση.
Αυτό που θα δείτε, είναι μια μικρή περίληψη της διαδικασίας μου για να καταλάβω ότι ρωτάω την λάθος ερώτηση. Είναι επίσης μια σύντομη σύνοψη της διαδικασίας υπέρβασης του εαυτού μου και της αναζήτησής της απλότητας στην χαοτική φύση της καθημερινής ζωής.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται, έχουν επιλεχθεί ανάμεσα σε 7,000 φωτογραφίες οι οποίες έχουν τραβηχτεί τα πρώτα δυο χρόνια αυτού του ταξιδιού σε όλες σχεδόν τις πόλεις τις Κύπρου. Καμία από τις φωτογραφίες δεν είναι στημένη. Είναι τραβηγμένες απευθείας από την καθημερινή ζωή. Αυτό καταλαβαίνω από την φωτογραφία του δρόμου και για αυτό η έκθεση αυτή είναι μια έκθεση φωτογραφίας του δρόμου. Οι φωτογραφίες που θα δείτε εδώ δεν προτίθενται να πουν καμία ιστορία ή απαθανατίσουν ένα θέμα. Δεν υπάρχει πραγματικό θέμα στις φωτογραφίες. Έχουν ως σκοπό να απαθανατίσουν απλές, πραγματικές στιγμές από την πολυπλοκότητα της καθημερινής ζωής. Όταν σταματάμε και κοιτάζουμε την παρούσα στιγμή, η ζωή γίνεται πιο απλή. Αυτή είναι η μόνη ιστορία αυτής της έκθεσης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΑΣΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ” ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΑΣΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΤΡΟΟΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ”
Επιλεγμένα έργα των φωτογράφων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Τρόοδος, είναι στη φύση μας», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου iLIFE-TROODOS, εκτίθενται από τις 17 Αυγούστου 2020 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας. Η έκθεση περιλαμβάνει 19 φωτογραφίες και η επιλογή τους έγινε με γνώμονα την ανάδειξη όσο το δυνατό περισσότερων στοιχείων της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και των οικοσυστημικών υπηρεσιών που παρέχει.


Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 18/9/2020

10 Σεπτεμβρίου @ 19:00
19:00 — 19:30 (30′)

Εσωτερική Αυλή, Κ.Π.Ε.Ε. ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΕΔΩ