Σύνοψη:
Δεκαέξι χρόνια πριν, ο νεαρός George Eid, έδωσε έναν όρκο στον ετοιμοθάνατο Έλληνα παππού του στην Βηρυτό: να βρει τις ρίζες της οικογένειάς του, που έφυγαν από την Σμύρνη για το Λίβανο το 1922, και να ανοικοδομήσει την ιστορία των Ελλήνων στο Λίβανο.
Πήρε αρκετό χρόνο στον George, δημοσιογράφο πια ενός μεγάλου καναλιού, να εκπληρώσει την υπόσχεσή του, αλλά τα κατάφερε. Το “KALIMERA FROM BEIRUT” είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ για την κοινωνία των Ελλήνων στο Λίβανο.

Διάρκεια: 30 λεπτά
Χώρα: Λίβανο
Είδος: Ιστορία

Σκηνοθεσία: Rawad Germanos
Παραγωγή: George Eid

Βιογραφικό Σκηνοθέτη :
Ο George Eid (Αραβικά: جورج عيد‎‎) (Γεννημένος στις 25 Ιουνίου 1985) είναι ένας πολύγλωσσος ελληνικής καταγωγής Λιβανέζος δημοσιογράφος, ρεπόρτερ, κεντρικός παρουσιαστής, πολεμικός ανταποκριτής, παραγωγός ντοκιμαντέρ και Λέκτορας Πανεπιστημίου, ο οποίος είναι γνωστός για τα έντονα φιλελεύθερα και χωρίς έρευνα ρεπορτάζ και άρθρα. Βρίσκεται ανάμεσα στους νέους δημοσιογράφους που εμφανίστηκαν στο Λίβανο, μετά το 2007. Από μικρή ηλικία, έκανε γρήγορο ντεμπούτο μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης, ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και γραπτών μέσων μέσα σε περίοδο επτά χρόνων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Murr Television Lebanon και Sky News Arabia. Ήταν ένας από τους πρώτους διεθνείς ανταποκριτές ο οποίος κατάφερε να εισέλθει στο Χαλέπι για να καλύψει την σύγκρουση της Συρίας το 2012. Είναι επίσης, παραγωγός του πρώτου ντοκιμαντέρ που αφορά τους Έλληνες του Λιβάνου “KALIMERA MEN BEIRUT”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017.

Trailer:

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

11 Σεπτεμβρίου @ 18:55
18:55 — 19:25 (30′)

Κ.Π.Ε.Ε. ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ, Πίσω Αυλή

Λίβανος

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΕΔΩ