Σημείο συγκέντρωσης επιβατών:
Δημοτικός χώρος στάθμευσης απέναντι από την εκκλησία του Αποστόλου Αντρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς.
Ώρα αναχώρησης λεωφορείων: 07:45
Την δράση στηρίζουν το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και το Γεωπάρκο Τροόδους.
Τιμή συμμετοχής: 10 Ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το γεύμα μαζί με ποτό στο εστιατόριο “Χρυσανθής” στην Κακοπετριά.


Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το 99694407 ή aei.filmfestival@cytanet.com.cy

Στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, θα εφαρμόζονται τα εκάστοτε μέτρα που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχής: 50 άτομα.

Λίγα λόγια για τη σπουδαιότητα της Γεωλογίας του Τροόδους
Τα πετρώματα του πιο σημαντικού τμήματος ωκεάνιου φλοιού παγκοσμίως, που δημιουργήθηκε πριν από 92 έως 82 εκατομμύρια χρόνια, αναδύθηκε σιγά-σιγά στην επιφάνεια και αποτελεί σήμερα την οροσειρά του Τροόδους. Η μελέτη των πετρωμάτων αυτών έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της θεωρίας της κίνησης των λιθοσφαιρικών πλακών, της κατανόησης της δημιουργίας και εξέλιξης νέων ωκεανών, καθώς επίσης και της γένεσης σημαντικών κοιτασμάτων.


Θα περπατήσουμε πάνω στον βυθό του αρχαίου ωκεανού, εκεί όπου λάβα εκχύθηκε για να σχηματίσει τα ηφαιστειακά πετρώματά του, ενώ θερμά διαλύματα έκβαλαν για να σχηματίσουν τα χαλκούχα κοιτάσματά του στην περιοχή μεταξύ Καλού Χωριού Ορεινής και Μιτσερού καθώς και στη Σκουριώτισσα, χώρο στον οποίο υπήρξε μεταλλευτική δραστηριότητα για πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια, όπως μαρτυρεί μεγάλος σωρός αρχαίας σκουριάς, που θα επισκεφθούμε.


Εν συνεχεία θα περιπλανηθούμε κατά μήκος της κοιλάδας της Σολέας, που αποτέλεσε άξονα διεύρυνσης του αρχαίου ωκεανού, κατά μήκος του οποίου έχουν καταγραφεί μοναδικές διαδικασίες στα πετρώματα της περιοχής, ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης
των τότε τεκτονικών πλακών.


Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τα πάνω για να δούμε πετρώματα που σχηματίστηκαν μέσα στο φλοιό της γης, θα φτάσουμε στο μεταλλείο του Αμιάντου, και θα συνεχίσουμε ως την κορυφή του Ολύμπου, όπου εμφανίζονται πετρώματα του Ανώτερου Μανδύα, τα οποία μετά από ένα ανοδικό ταξίδι δεκάδων χιλιομέτρων βρίσκονται σήμερα στα υψηλότερα σημεία της οροσειράς και φιλοξενούν μεταλλικά και αμέταλλα ορυκτά, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη μεταλλευτική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η γεωλογία του Τροόδους, σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά, οικολογικά, ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής καθιστούν το Γεωπάρκο Τροόδους ένα μοναδικό μνημείο της γεωλογικής κληρονομιάς της Γης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ
Στάση 1 (8:45-9:20): Γεώτοπος 3 – Κατώτερος Ορίζοντας Λαβών, Ποταμός Μαρούλλενας, 514027E-3874360N
Το πρανές στον ποταμό της Μαρούλλενας είναι μία από τις πιο σημαντικές και εντυπωσιακές εμφανίσεις του Κατώτερου Ορίζοντα Λαβών και μία κλασσική τοποθεσία αναφοράς για τη μελέτη των πετρωμάτων αυτών.
Προσκεφαλοειδείς λάβες, που σχηματίστηκαν από τη ροή παχύρευστης λάβας στο βυθό του ωκεανού της Νεοτηθύος, μαζί με υαλοκλαστίτες συνολικού πάχους 10 μέτρων, διαπερνώνται από σμήνη σχεδόν κάθετων (70°-80°) φλεβών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους αγωγούς μεταφοράς και τροφοδοσίας νεότερων εκχύσεων λαβών στο βυθό του ωκεανού.


Στάση 2 (10:00-10:30): Σκουριώτισσα-Σωρός Αρχαίας Σκουριάς, 489512E-3883315N
Οι σωροί αρχαίας σκωρίας που βρίσκονται διάσπαρτοι στους πρόποδες του Τροόδους, αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη για την έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα στην αρχαιότητα, οι οποίοι προστατεύονται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Στην περιοχή της Σκουριώτισσας εμφανίζεται ο μεγαλύτερος σωρός αρχαίας σκωρίας που απαντάται στην Κύπρο και που χρονολογείται στην ύστερη ρωμαϊκή ή πρώιμη βυζαντινή περίοδο (4ος-7ος αιώνας π.Χ.).


Στάση 3 (10:45-11:15): Εργαστήρι κεραμικής Circle.Φ.Ceramic – Ευρυχου,
Το Εργαστήρι κεραμικής Circle.Φ.Ceramic όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε το 2019 από την Φωτεινή Καμμά, η οποία κατάγεται από την Ευρυχου. Έχει σπουδάσει εσωτερική αρχιτεκτονική και σχεδιασμό αντικειμένων στην Αθήνα όπου και διδάχτηκε ανάμεσα σε άλλα την τέχνη της κεραμικής. Τα τρία βασικά υλικά που χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες της είναι το χώμα, το νερό και η φωτιά. Το λείο γυάλινο τελείωμα στα αντικείμενα που δημιουργει αποτελείται από οξείδια μετάλλων τα οποία τους δίνουν το επιθυμητό χρώμα, αφού πρώτα πρέπει να ψηθούν σε θερμοκρασίες 1100 – 1300 ºC. Στο εργαστήριο εκτός από τις δημιουργίες πραγματοποιούνται μαθήματα κεραμικής που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας.


Στάση 4 (11:25-12:15): Μουσείο Σιδηροδρόμου, 490315E-3877672N – Διάλειμμα για Καφέ/Αλμυρά
Το Μουσείο Κυπριακού Σιδηροδρόμου στεγάζεται στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ευρύχου. Ο Κυπριακός Κυβερνητικός Σιδηρόδρομος (ΚΚΣ), που λειτούργησε από το 1905 μέχρι το 1951 κάλυπτε μια διαδρομή από την Αμμόχωστο στα ανατολικά μέχρι τη Μόρφου στα δυτικά περνώντας από τη Λευκωσία. Από τη Μόρφου το τρίτο τμήμα κατέληγε στο νότιο τερματικό́ σταθμό της Ευρύχου. Από το σταθμό εκείνο επέζησε μόνο το κυρίως κτίριο, που συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.


Στάση 5 (12:30-13:30): Κέντρο Επισκεπτών Παγκόσμιου Γεωπάρκου Τροόδους της UNESCO, 492482E – 3864925N
Στο Κέντρο Επισκεπτών του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Τροόδους της UNESCO θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ταινία για τη γεωλογική εξέλιξη του οφιόλιθου του Τροόδους και να ξεναγηθείτε στις αίθουσές του, που φιλοξενούν πλούσια εκθέματα για τη γεωλογική και μεταλλευτική κληρονομιά του Γεωπάρκου.
(https://www.visitcyprus.com/index.php/el/discovercyprus/nature-3/sites-of-interest/item/285-troodos-geopark)

Γεύμα (14:00-16:00)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 16:00

Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για μετακίνηση με λεωφορείο:

α. Στους σταθμούς λεωφορείων ή άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των οδηγών και επιβατών και να τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων.
β. Στα λεωφορεία, σε κάθε διπλή θέση θα πρέπει να κάθεται ένας επιβάτης. Οι θέσεις πίσω από τον οδηγό θα πρέπει να μένουν κενές.
γ. Η χρήση μάσκας για τους οδηγούς λεωφορείων ή άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και για τους επιβάτες στις δημόσιες συγκοινωνίες είναι υποχρεωτική, δίνοντας προσοχή στην ορθή χρήση και απόρριψή της αμέσως μετά την έξοδό τους από το λεωφορείο, σε κλειστούς ποδοκίνητους κάδους.
δ. Δεν επιτρέπεται η επιβίβαση ατόμων πέραν του 50% της δυναμικότητας του λεωφορείου. Ο οδηγός έχει την υποχρέωση να ελέγχει τον αριθμό των επιβατών που βρίσκονται μέσα στο λεωφορείο.
ε. Η επιβίβαση να γίνεται από την μπροστινή είσοδο ενώ η αποβίβαση επιβατών από το λεωφορείο να προτιμάται να γίνεται από τις πλαϊνές εισόδους ή τις εισόδους στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Εάν δεν υπάρχουν πλαϊνές ή πίσω έξοδοι, η αποβίβαση να γίνεται από την μπροστινή είσοδο αλλά όχι ταυτόχρονα με την επιβίβαση. Η σήμανση για τις εισόδους/εξόδους να είναι ευκρινής.

11 Σεπτεμβρίου @ 07:45
07:45 — 17:00 (9h 15′)

Κ.Π.Ε.Ε. ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΕΔΩ