Περίληψη
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους που βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς του Τροόδους και από το 1992 έχει κηρυχθεί σε Εθνικό Δασικό Πάρκο, με σκοπό τη διαφύλαξη και σωστή αξιοποίηση των πολύτιμων λειτουργιών και αξιών του: οικολογικών, επιστημονικών, αναψυχικών, υδρολογικών και οικονομικών. Το μεγαλύτερο μέρος του Πάρκου περιλαμβάνεται, από το 2004, στο Ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών «Natura 2000», με το όνομα «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους» (CY5000004). Το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους αποτελεί σημαντικό δασικό οικοσύστημα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες που ωφελούν την ανθρώπινη διαβίωση. Για το λόγο αυτό, το έργο «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών» (LIFE16 GIE/CY/OOO709) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού ως προς τις φυσικές αξίες του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που παρέχει.
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από το Τμήμα Δασών (Ανάδοχος Φορέας), το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Frederick University και τo Contact Advertising Agency Ltd.

Διάρκεια: 17 λεπτά
Χώρα: Κύπρος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Παπαγεωργίου
Σενάριο: Μαρία Τσαγγάρη
Φωτογραφία: Έκτορας Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Χρίστος Κουκκουφκιάος

Επιστημονική Επιμέλεια: Μηνάς Παπαδόπουλος (Τμήμα Δασών), Λοΐζος Κωνσταντίνου (Τμήμα Δασών), Θωμάς Κυριάκου (Τμήμα Δασών), Έλενα Ερωτοκρίτου (Τμήμα Περιβάλλοντος), Μάριος Ανδρέου (Frederick University)
Εκτέλεση παραγωγής: Tetraktys Films

Bιογραφικό Σκηνοθέτη

O Σταύρος Παπαγεωργίου είναι ένας καταξιωμένος Κύπριος παραγωγός/σκηνοθέτης/διανομέας κινηματογραφικών ταινιών. Η σταδιοδρομία του ξεκινά το 1986, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο του Bridgeport, της πολιτείας Connecticut, των Ηνωμένων Πολιτειών με το πτυχίο BFA στη σκηνοθεσία κινηματογράφου (διάκριση Cum Laude). Επιστρέφοντας στην Κύπρο, ο Σταύρος εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο τομέα της τηλεοπτικής παραγωγής ως σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής ντοκιμαντέρ. Το 1990 προσλήφθηκε στον πρώτο κυπριακό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό: Ο ΛΟΓΟΣ όπου εργάστηκε ως παραγωγός/σκηνοθέτης επικαιρικών εκπομπών μέχρι το 1994. Τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, δημιουργεί την δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών, την ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΙΛΜΣ.  Το 2013 ο Σταύρος  δημουργεί το Τμήμα Διανομής της ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ με στόχο την προώθηση και διανομή ποιοτικών ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικών ταινιών στις διεθνείς αγορές του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των ψηφιακών πλατφόρμων.  Πρόσφατα ο ίδιος δημιούργησε  τον ΑΕΙ  AUDIOVISUAL FORUM,  ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό με σκοπό την διοργάνωση του Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις που στοχεύουν στην διάχυση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μέσα από τον οπτικοακουστικό τομέα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2020 – ΑΚΑΜΑΣ:ΓΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ, ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ , ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (σκηνοθέτης)
2020 – ΤΡΟΟΔΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΜΑΣ (σκηνοθέτης)
2020 – Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΚΕΔΡΟΣ (σκηνοθέτης)
2019 – ΚΙΝΥΡΑΣ, ΙΕΡΕΥΣ ΚΤΙΛΟΣ  ΑΦΡΟΔΙΤΑΣ (σκηνοθέτης /παραγωγός)
2017 – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΕ (παραγωγός)
2015 – Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (σκηνοθέτης /παραγωγός)
2010  – Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧΗ
2010 – ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ (σκηνοθέτης /παραγωγός)

10 Σεπτεμβρίου @ 21:35
21:35 — 21:50 (15′)

Κ.Π.Ε.Ε. ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ, Υπαίθριος Χώρος Προβολών

Κύπρος

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΕΔΩ