Περίληψη
Στις 4 Αυγούστου 1897, ο Manuel Campello, γιος ενός από τους εργάτες που καθάρισαν την γη της Alcudia και την μετέτρεψαν σε αγροτική φάρμα, ανακάλυψε τυχαία την πέτρινη προτομή μιας γυναίκας. Η Κυρία του Elche, σύντομα προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον αρχαιολόγων και ειδικών, βοήθησε στην καταγραφή της Ιβηρικής τέχνης και έθεσε υπό μελέτη την Alcudia και το βλέμμα των ερευνητών και χρηματοδοτών, ώστε να είναι πρόθυμοι να βρούνε κομμάτια από την ομορφιά και την συνάφεια της Κυρίας.
Το ντοκιμαντέρ 120 AÑOS, HISTORIAS DE LA DAMA, αναδημιουργεί αυτές τις στιγμές μέσα από βασικούς χαρακτήρες μέσα στην ανακάλυψη, πώληση μελέτη και προστασία της Villa Illici.
Ένα οικείο ταξίδι στο παρελθόν που έχει μαρτυρίες μελετητών, οι οποίοι θα ρίξουν φως στις μεγάλες αμφιβολίες: Γιατί δεν έγινε ποτέ ξανά ανασκαφή στον τόπο που βρέθηκε η Κυρία; Γνώριζαν πραγματικά ο Pierre Paris και ο Albertini που βρέθηκε η Κυρία, ή είχαν παραπληροφορηθεί σχετικά με το σημείο όταν έκαναν τις ανασκαφές τους το 1905 με τον φόβο ότι ίσως κλαπεί το μνημείο; Επίσης, θα μάθουμε λεπτομέρειες και ανέκδοτα από τους απογόνους του Manuel Campello, για την ανακάλυψη που σημάδεψε την ζωή του. Ένας συναισθηματικός δεσμός που είναι μέρος όλων των ιστοριών και διαμορφώνεται γύρω από την πιο αναγνωρισμένη φιγούρα της Ιβηρικής τέχνης.

Διάρκεια: 34 λεπτά
Χώρα: Ισπανία
Είδος: Αρχαιολογία
Σκηνοθεσία: Jaime García Casabó, Gala Navarro Campello

Βιογραφία Σκηνοθέτη– Jaime García Casabó
Ο Jaime García Casabó είναι σκηνοθέτης και τεχνικός εξοπλισμού. Είναι υπεύθυνος για την σκηνοθεσία και επεξεργασία οπτικοακουστικών έργων στο Vortize Media. Το έργο του, περιλαμβάνει την συν-σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ STORIES OF THE LADY, 120 YEARS OF DISCOVERY, τα γυρίσματα της σειράς ντοκιμαντέρ COMUNITAT AMAGADA, τα οποία γυρίστηκαν για την Δημόσια Τηλεόραση στην κοινότητα À Punt της Βαλένθια. Επίσης, έχει δημιουργήσει και επεξεργαστεί ντοκιμαντέρ κοινωνικής φύσης, όπως το AL SUD DE LA FRONTERA , το οποίο δημιουργήθηκε για το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε.
Ο Casabó έχει επίσης συν-σκηνοθετήσει διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Εργάστηκε στην τηλεόραση RTVV από το 1990 ως το 2014, έχει αναλάβει τα καθήκοντα τεχνικού συναρμολόγησης στα προγράμματα ειδήσεων, καθώς και την επεξεργασία τηλεοπτικών διαφημίσεων στο τμήμα τηλεοπτικών εκπομπών.

Gala Navarro Campello
Δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Αυτή τη στιγμή είναι αντιπρόσωπος της À Punt, της Δημόσιας Τηλεόρασης της Βαλένθια στο Αλικάντε, όπου συντονίζει τα περιεχόμενα των προγραμμάτων των ειδήσεων της αλυσίδας σε όλη την περιοχή του Αλικάντε.
Έχει εργαστεί για την αλυσίδα σεναριογραφίας και συν-παραγωγής, για την σειρά COMUNITAT AMAGADA, η οποία αντικατοπτρίζει όλους αυτούς τους κρυμμένους, από τα μάτια της πλειοψηφίας των πολιτών, θησαυρούς της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής της Βαλένθια.
Εκτός από το ντοκιμαντέρ STORIES OF THE LADY, 120 YEARS OF DISCOVERY η Gala Navarro, έχει συνεργαστεί στην υλοποίηση του AL SUD DE LA FRONTERA, το οποίο πραγματοποιήθηκε για το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε, για την ανάλυση της κατάστασης της γλώσσας στην Νότια Κοινότητα της Βαλένθια. Επίσης, συνεργάστηκε στο σενάριο και την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ SOM RURALS, το οποίο ανατέθηκε από την Τοπική Ομάδα Δράσης, Νότια της περιοχής Αλικάντε, για να καταστήσει ορατή την αγροτική περιοχή, Νότια της Βαλένθια, και με σκοπό την βοήθεια του Leader Funds.
Ξεκίνησε την δημοσιογραφική της καριέρα στο RTVV το 1995 ως συγγραφέας, καθώς και ως παρουσιάστρια διαφόρων ειδήσεων.

12 Σεπτεμβρίου @ 18:00
18:00 — 18:35 (35′)

Κ.Π.Ε.Ε. ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ, Πίσω Αυλή

Ισπανία

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΕΔΩ