Σύνοψη
Αφιέρωμα στην πόλη της Ραγκούζα. Το ντοκιμαντέρ αναλύει τα θεμελιώδη ιστορικά στάδια που οδήγησαν την Ραγκούζα στην πόλη που βλέπουμε σήμερα. Μια όμορφη περιοχή, φιλοξενεί μια ιστορία χιλιάδων ετών γεμάτη συνδυασμούς πολιτισμών και μοναδικών διακυμάνσεων, μέχρι την καταστροφή από τον σεισμό και την αναβίωση του Μπαρόκ που ακολούθησε. Μια Ραγκούζα του σήμερα που επεξηγείται από μακριά. Με την συμμετοχή μερικών ιστορικών και ειδικών της περιοχής, μέσω μιας ρομαντικής οπτικής γωνίας, η Ραγκούζα οικοδομείται ξανά.

Διάρκεια: 40 λεπτά
Είδος: Αρχαιολογία
Χώρα: Ιταλία

Από μια ιδέα του: Francesco Bocchieri, Luana Dicunta
Σενάριο και Σκηνοθεσία: Francesco Bocchieri
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Marcello Bocchier
Πρωτότυπη μουσική: Vincent Migliorisi
Αφήγηση: Massimo Lectern

Βιογραφία και φιλμογραφία του σκηνοθέτη:
Πάντα παθιασμένος με τον αρχαίο κόσμο και την ιστορική δυναμική των εδαφών, ο Francesco Bocchieri, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “TERRA”, ασχολείται με τη διάδοση τοποθεσιών ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην πόλη του. Χάρη στη συμβολή του αδερφού του, Marcello Bocchieri, επαγγελματία φωτογράφου, ο Francesco προσεγγίζει τον κόσμο των ταινιών ντοκιμαντέρ με το πρώτο του έργο “RAGUSA TERRA IBLEA”. Τώρα τα δύο αδέλφια απασχολούνται με την παραγωγή ενός άλλου ντοκιμαντέρ με αρχαιολογικό υπόβαθρο.

Σημείωμα συγγραφέα:
Η ανάγκη να πω την ιστορία της πόλης μου, προκύπτει από τα προβλήματα που προκαλεί η σύγχρονη κοινωνία. Όλο και περισσότερο συνδέεται με τον κόσμο, και όλο και περισσότερο απομακρύνεται από την πατρίδα. Πατρίδα, εννοώντας την ταυτότητα, τις ρίζες, την υπερηφάνεια του να ανήκεις σε μια υπέροχη γη.

Trailer:

Χορηγός Προβολής: Ιταλική Πρεσβεία Κύπρου

11 Σεπτεμβρίου @ 21:00
21:00 — 21:40 (40′)

Κ.Π.Ε.Ε. ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ, Υπαίθριος Χώρος Προβολών

Ιταλία

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΕΔΩ